"МИ СМО ИЗБОР НАПРАВИЛИ" Грушко: Русија жели да претвори војни сценарио у политички

Танјуг

18. 12. 2021. у 22:12

ЗАМЕНИК министра спољних послова Русије Александар Грушко, изјавио је вечерас да предлози Москве о безбедносним гаранцијама, упућени Сједињеним Америчким Државама, представљају покушај да се потенцијални војни сценарио претвори у политички процес.

МИ СМО ИЗБОР НАПРАВИЛИ Грушко: Русија жели да претвори војни сценарио у политички

Фото: Депоситпхотос

- Дошли смо до тренутка истине у нашим односима са НАТО кад морамо да направимо принципијелан избор. Ми смо тај избор направили", рекао је Грушко, који је уверен да НАТО неће избегавати разговоре - преноси ТАС С.


Грушко је за Соловјев јутјуб канал казао да је Москва спремна за разговоре како би се "војни или војно-технички сценарио конфронтације" претворио у "политички процес који ће заиста ојачати војну безбедност".

Али, ако НАТО одбије руске предлоге, Русија ће се ангажовати на стварању контрапретњи, рекао је он и додао да ће онда бити прекасно да се Москва пита зашто је донела такве одлуке и разместила своје оружане системе.

Русија је саопштила раније да жели правно обавезујуће гаранције САД и НАТО да ће Алијанса одустати од било какве војне активности у источној Европи и Украјини.

БОНУС ВИДЕО: Ко је тровао највећег Путиновог противника?

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз