ТВРДЕ ДА СУ ЖРТВОВАНИ У ТОРНАДУ: Радници "Амазона" и фабрике свећа оптужују руководство за немар

Д. Д. С.

14. 12. 2021. у 14:28

УПРАВЕ две фирме, фабрике свећа у Кентакију и "Амазона" у Илиноису" у којима је, много настрадалих од последица разорног торнада у САД, нашле су се на мети критика због наводних безбедносних пропуста и тврдњи да су жртвовали запослене.

ТВРДЕ ДА СУ ЖРТВОВАНИ У ТОРНАДУ: Радници Амазона и фабрике свећа оптужују руководство за немар

Фото: Танјуг

Док се у фабрици свећа у Мејфилду још трага за несталим радницима, преживели су оптужили шефове да их нису пустили да напусте зграду иако су то од њих тражили. Шест радника у складишту "Амазона" погинуло је када је торнадо погодио зграду у којој су радили, а управа компаније је суочена се питањима да ли је било адекватног склоништа и да ли је уопште требало да буде вечерње смене, с обзиром на упозорења на лоше временске прилике.

Компанија "Амазон" је саопштила да су шефови врло брзо реаговали како би осигурали да што више запослених дође до склоништа. Возач камиона, Остин Џеј Мекивен (26), погинуо је у тоалету, где су многи радници рекли да су упућени пошто су добили хитна упозорења на мобилним телефонима. "Амазон" је саопштио да су после упозорења сви запослени "обавештени и упућени да се преселе у одређено и означено склониште".

Како се катастрофални торнадо приближавао Мејфилду, запослени у фабрици свећа су чули сирене упозорења и желели да напусте зграду, међутим, како су четворица од њих рекла медијима, супервизори фабрике су им запретили да ће, уколико изађу са посла пре времена, добити отказ. Радници су додали да је 15 запослених сатима молило шефове да их пусте кући, како би се склонили од надолазећег торнада, али су њихови захтеви били одбијени. Плашећи се за безбедност, појединци из фабрике су ипак напустили посао, без обзира на претње. Фотографије са места несреће постале су симбол невиђеног разарања торнада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

(УЖИВО) РАТ У УКРАЈИНИ: Руси уништили велико складиште оружја, Рогозин има урнебесан предлог за Запад (ФОТО/ВИДЕО)