У ТРЕНУТКУ ЗАСТРАШУЈУЋЕГ СКОКА БРОЈА НОВОЗАРАЖЕНИХ: Број потпуно имунизованих грађана САД достигао данас 200 милиона

Танјуг

08. 12. 2021. у 22:37

БРОЈ грађана САД који су потпуно вакцинисани против ковида 19 достигао је данас 200 милиона, у тренутку застрашујућег скока нових случајева и хоспитализација у празничној сезони.

У ТРЕНУТКУ ЗАСТРАШУЈУЋЕГ СКОКА БРОЈА НОВОЗАРАЖЕНИХ: Број потпуно имунизованих грађана САД достигао данас 200 милиона

Фото shutterstock

Број нових инфекција у САД попео се са просека од скоро 95.000 дневно, колико је било 22. новембра, на око 119.000 дневно ове недеље, а хоспитализације су порасле за 25 одсто у односу на пре месец дана, преноси АП.

Како се наводи, вирус напада пре свега оне који нису добили вакцину, а од уторка, 90 одсто пацијената са ковид-19 на интензивној нези било је невакцинисано.

Повећања су скоро у потпуности последица делта соја, иако је варијанта омикрон потврђена у око 20 савезних држава и очцекује се да ће се још више проширити.

Смртних случајева је у просеку близу 1.600 дневно, што је повратак на бројеве који су били у октобру, док је питање дана када би укупан број преминулих од последица ковида 19 у САД од почетка пандемије, могао да достигне још један неславан рекорд и да пређе 800.000.

Ситуација није тако застрашујућа, као у прошлогодишњем таласу током празничне сезоне, пре него што су вакцине против ковида 19 постале доступне, али 60 одсто становништва САД које је у потпуности вакцинисано није довољно да се спрече жаришта, наводи АП.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)