ИПАК ПООШТРАВАЈУ МЕРЕ: Британија прелази на план Б због ширења омикрон соја

Танјуг

08. 12. 2021. у 20:21

БРИТАНСКИ премијер Борис Џонсон саопштио је данас да покреће такозвани план Б за Енглеску, који између осталог укључује и упутства за људе да раде од куће, како би се успорило ширење омикрон соја корона вируса.

ИПАК ПООШТРАВАЈУ МЕРЕ: Британија прелази на план Б због ширења омикрон соја

Фото Танјуг-АП

- Иако би ситуација могла да буде боља, а ја се искрено надам да хоће, знамо да би експоненцијални раст могао да доведе до великог пораста хоспитализација, а самим тим, нажалост, и смртних случајева, и зато је сада пропорционална и одговорна мера прелазак на план Б у Енглеској - рекао је Џонсон на конференцији за новинаре, преноси Ројтерс.

Како пишу британски медији, „План Б“ подразумева да се од грађана захтева да покажу доказ о пуној вакцинацији (две дозе) приликом уласка у јавне објекте, уз нове директиве за рад од куће и нова правила о ношењу заштитне маске.

Још 131 случај омикрона идентификован је данас широм Велике Британије, па је сада у тој земљи званично 568 људи оболело од тог соја корона вируса. Данас је други дан заредом у којем је откривено више од 100 нових случајева омикрона, након што је уторак 101 особа оболела од новог соја, пренео је "Скај њуз"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)