МАШТА И ИНТЕРЕСИ ПРЕВАРАНАТА НЕМАЈУ ГРАНИЦА: На интернету објављено како стећи фалсификован зелени сертификат

М. Остојић - Допосник из Рима

07. 12. 2021. у 20:37

САМО што је у Италији уведено обавезно поседовање „супер зелене карте“ односно санитарног документа који омогућава да се користи јавни превоз и улази на сва места, појавили су се преваранти који антиваксерима нуде фалсификате.

МАШТА И ИНТЕРЕСИ ПРЕВАРАНАТА НЕМАЈУ ГРАНИЦА: На интернету објављено како стећи фалсификован зелени сертификат

Фото: Танјуг/АП Пхото

Стручњаци снага реда, карабинијери, финансијска полиција, сада имају додатног посла да открију преваранте, као и онекоји им помажу, за суму од свега 100 евра.

„Храбри“ лекари опште праксе фабрикују зелени документ за ту суму, или се зелена карта позајми од пријатеља, родбине и ако контрола не затражи и личну карту прође са туђим именом, или се на црном тржишту на илегалним веб страницама нуди лажни санитарни сертификат.

У Равени је полиција открила 190 особа антиваксрера лажно вакцинисаних код истог лекара, који им је тако омогућио да се добију санитарни документ. У Милану је Финансијска полиција открила једну софистицирану организацију која је продавала лажне сертификате плаћане по 100 евра у криптовалути. У Ломбардији једна особа позната по присуству на youtube каналима похвалила се јавно да поседује лажну зелену карту, уследила је пријава. У Латини двоје младих затражило је од медицинске сестре документацију неоходну да су вакцинисани да би могли да стекну зелену карту.

Специјализовано полицијско особље улази у траг онима који су то већ остварили као и онима који нуде такве услуге, откиривено је више хиљада лажних сертификата. На интернету се могу наћи чак упутства како фалсификовати зелену карту и антиваксери то уопште не сматрају ризиком. Али ризик је евидентан како за њих тако и за оне који нуде такве услуге или оне који „позајмљују“ санитарни сертификат од родбине или пријатеља којима следи казна од 400 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВАЖНО ЗА ВЛАСНИКЕ ДИЗЕЛАША: Држава плаћа 2100 евра за замену - ово ће бити услови

ВОЗАЧИ који имају старог дизелаша од следеће године ће моћи од државе да добију субвенцију од 2.100 евра за куповину новог или половног путничког аутомобила евро 6 стандарда.

31. 01. 2023. у 10:30

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о непристојном понашању Новака Ђоковића

ИВАНИШЕВИЋ КОНАЧНО ОТКРИО ИСТИНУ: Ево шта каже о "непристојном" понашању Новака Ђоковића

НОВАК ЂОКОВИЋ још једном је покорио Аустралију и импресивним издањем, које је крунисано победом против Стефаноса Циципаса, докопао се 22. гренд слем титуле. Све је прштало од емоција у Мелбурну, па је Ноле тако под огромним набојем ушао у једном моменту у расправу са својим тренером - Гораном Иванишевићем.

31. 01. 2023. у 08:38

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

РУСКИЊУ ПИТАЛИ КАКО ЈЕ У СРБИЈИ, А ОНА СВЕ ШОКИРАЛА ОДГОВОРОМ: Коментари непрестано пљуште (ВИДЕО)

СТРАНЦИ који не познају најбоље географију Европе често мешају Србију и Сибир, па у ту рачуницу понекад додају и Сирију, а у прилог томе говоре бројне ситуације када нас је неко упитао одакле смо и да ли је ту много хладно.

29. 01. 2023. у 17:33

Коментари (0)

ХЛАДНА БАКЛАВА СА ПИСТАЋИМА: Хрскав слаткиш са преливом од чоколаде (ВИДЕО)