ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА "РУСКЕ ПРЕТЊЕ": Шведски професор ухватио Америку и НАТО у лажи

Novosti online

07. 12. 2021. у 17:05

ЗАПАД је измислио „руску претњу“ како би мотивисао постепену интеграцију Шведске у НАТО и САД, написао је шведски политиколог Пер Саландер у чланку објављеном у листу Dagens arena.

ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА РУСКЕ ПРЕТЊЕ: Шведски професор ухватио Америку и НАТО у лажи

Фото: Депоситпхотос

Према речима професора емеритуса са Универзитета Умео, анализирајући недавне изјаве шведских политичара и њихове реалне поступке на међународној арени, може се извући само један закључак – "о дугој руци" Вашингтона у северној Европи.

При том, Саландер је нагласио да све вести о наводној претњи Шведској од Москве садрже мали елемент истине која се односи искључиво на раскол у шведском друштву.

Истовремено, политиколог је подсетио на редовно учешће Стокхолма у војним вежбама НАТО-а у Балтичком мору. Он је додао да снаге самоодбране у Готланду обучавају амерички маринци.

- Наводна руска агресија није ништа друго до конструкција која сеје поделе и која има за циљ да мотивише постепену интеграцију Шведске са САД и НАТО-ом - закључио је Саландер.

Раније је руска амбасада у САД саопштила да Русија никоме не прете, док је померање трупа на њеној територији - суверено право сваке земље.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)