ПАПА ДОЖИВЕО ЈОШ ЈЕДАН ИНЦИДЕНТ У ГРЧКОЈ: Оборио га ветар или се саплео на степеницама док се укрцавао у авион (ВИДЕО)

П. З. С. / Спутњик интернешнел

06. 12. 2021. у 20:07

У ЈУЛУ је поглавар Свете столице био подвргнут трочасовној операцији црева, што је подстакло спекулације о његовом здрављу.

ПАПА ДОЖИВЕО ЈОШ ЈЕДАН ИНЦИДЕНТ У ГРЧКОЈ: Оборио га ветар или се саплео на степеницама док се укрцавао у авион (ВИДЕО)

Фото Танјуг/АП

Неки извештаји сугеришу да би он чак могао да се повуче као његов претходник папа Бенедикт 16. Међутим, понтифик је одбацио те спекулације, рекавши да је доброг здравља и да живи "потпуно нормалним животом" након операције.

Папа Фрања саплео се је на степеницима док се укрцавао у авион у Грчкој. На снимку објављеном на интернету види се 84-годишњак како се пење уз степенице и затим успорава пре него што изгуби ослонац.

Католички папа је 4. децембра допутовао у тродневну посету Грчкој која је имала за циљ да приближи Римокатоличку и Источну православну цркву. Хришћанство се поделило 1054. године у ономе што је познато као Велики раскол. Папа Фрања је током проповеди затражио опроштај у име Римокатоличке цркве за њене грешке које су довеле до распада.

Папа се такође дотакао тешког положаја миграната заглављених у Грчкој, описујући то као „ужасну модерну Одисеју”.

Папа је позвао европске нације да се позабаве тим питањем, истичући да "уски лични интерес и национализам доводе до катастрофалних последица".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЕВРОПСКА УНИЈА СЕ СПРЕМА ЗА МАЈМУНСКЕ БОГИЊЕ: Купују вакцине и пилуле, ограничене испоруке већ у јуну