КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА АМЕРИЧКОГ БОМБАРДОВАЊА СИРИЈЕ: Гађали вођу Ал Каиде, погодили невину породицу

Танјуг

06. 12. 2021. у 19:42

У АМЕРИЧКОМ ваздушном нападу на вођу Ал Каиде на северу Сирије повређена је шесточлана породица, укључујући 10-годишње дете које је задобило озбиљне повреде главе.

КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА АМЕРИЧКОГ БОМБАРДОВАЊА СИРИЈЕ: Гађали вођу Ал Каиде, погодили невину породицу

Фото: Депоситпхотос

Ахмад Касим возио је кући своју породицу која је провела четири дана код родитеља његове супруге у петак ујутру када се догодила експлозија, а гелери погодили њихово возило, сазнаје АП.

Касим, 52-годишњи фармер, његова супруга, два сина и две кћерке задобили су повреде у експлозији која је очигледно изазвана пројектилом испаљеном из америчког дрона.

Петоро чланова Касимове породице отпуштено је из болнице, али је његов најмлађи син 10-годишњи Махмуд и даље на интезивној нези у болници у Идлибу јер је задобио озбиљне повреде главе.

Касим је казао да су му лекари рекли да би његов син могао имати трајне потешкоће да помера леву руку и ногу због трауме на мозгу.

Касимовој супрузи Фатими Гаргу (48) сломљена је лева нога, док су његове кћерке Хиба (16) и Батул (15) и 12-годишњи син Валид задобили повреде које нису биле опасне по живот.

Он је рекао и да једна од његових кћерки не може да хода откако је неколико комада гелера уклоњено из њеног тела.

Мета напада дрона је био човек на мотоциклу којег је Касим покушавао да претекне, рекао је он.

Америчка војска је саопштила да је извела напад из даљински управљаног авиона МQ-9 у петак у близини града Идлиба, гађајући једног од вишерангираних вођа и планера Ал Каиде.

Првобитна ревизија овог напада указује на потенцијал за могуће цивилне жртве, додаје се.

-Гнушамо се губитка невиних живота и предузимамо све могуће мере да их спречимо. Могућност цивилних жртава одмах је пријављена Централној команди САД, рекао је капетан Бил Урбан, портпарол ЦЕНТЦОМ-а.

Он је додао да ће бити покренута истрага о оптужбама и да ће бити објављени резултати када буде потребно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)