ПРВИ ПЛАН ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Бајденова администрација има план за САД и свет

Танјуг

06. 12. 2021. у 19:24

АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена објавила је данас документ који представља нови план за борбу против корупције на глобалном нивоу.

ПРВИ ПЛАН ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Бајденова администрација има план за САД и свет

Фото: АП

Прва стратегија САД за борбу против корупције приказује приступ целе владе, а посебан нагласак је на бољем разумевању и реаговању на "транснационалне претње, укључујући предузимање додатних корака за смањивање способности корумпираних актера да користе америчке и међународне финансијске системе за скривање имовине и прање прихода стечених коруптивним радњама", пише на сајту Беле куће.

Како би се план имплементирао, стратегија усмерава напоре владе САД у борби против корупције у оквиру пет стубова који се међусобно јачају.

-Док су Сједињене државе дуго биле лидер у глобалној борби против корупције, решавање претње као императива националне безбедности захтева модификован приступ, истиче се на сајту.

Борба против корупције на глобалном нивоу укључиваће и увођење санкција против званичника других земаља и оних који се оптужују за корупцију и кршење људских права.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)