МАРИН ЛЕ ПЕН О БРИСЕЛУ: Европска унија се понаша као ватрогасац и пироман у исто време

Novosti online

06. 12. 2021. у 17:00

СИТУАЦИЈА око Украјине се погоршала, између осталог, кривицом Европске уније која се у том питању понаша као ватрогасац и пироман у исто време, изјавила је лидерка француске партије „Национално уједињење" Марин ле Пен.

МАРИН ЛЕ ПЕН О БРИСЕЛУ: Европска унија се понаша као ватрогасац и пироман у исто време

Фото: ЕПА

У интервјуу за пољски лист „Жечпосполита“ француска председничка кандидаткиња је изнела мишљење о „инвазији на Украјину“ коју наводно припрема Русија. Она сматра да руске власти неће предузети такав корак.

- Али мислим да је у том питању Европска унија одиграла улогу ватрогасца и пиромана. Можете да причате шта хоћете, али Украјина спада у сферу утицаја Русије. Покушајима да се наруши та сфера утицаја ствара се напетост, појављују се страхови и долази до ситуације коју сада видимо - истакла је лидерка француске странке

С тим у вези, она сматра да „сви сада морају да се усредсреде на борбу против стварне претње која се надвија над Европом“. Како је рекла, та претња је исламизам.

- Француска је позвана да у свету игра улогу балансирајуће силе. Америка нас је увукла у толико непотребних ратова који су довели до необичне експанзије исламизма у свету - објаснила је ле Пенова.

Према њеним речима, у многим питањима је критична и према Америци и према Русији.

- Не желим да трпим подређеност САД, на пример, када покушавају да наметну екстериторијална правила како би поништили рад европских предузећа - додала је она.

Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног интензивирања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Русија премешта трупе унутар своје територије и по сопственом нахођењу. Према његовим речима, то никоме не прети и не треба никога да брине. Москва је више пута изражавала забринутост због повећавања снага НАТО-а у Европи. Кремљ је истицао да Русија ни за кога не представља претњу, али да неће занемаривати дејства која су потенцијално опасна по њене интересе.

(rs.sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)