КУРДИ УПАЛИ У ЗАСЕДУ ИСИС: Побијен велики број пешмерга, спаљено село

Novosti online

05. 12. 2021. у 22:31

ИСИС-ова новинска агенција "Амак" објавила је фотографије недавног напада терористичке групе на село Кадир Џиџах у региону Ирачког Курдистана.

КУРДИ УПАЛИ У ЗАСЕДУ ИСИС: Побијен велики број пешмерга, спаљено село

Фото: Википедија

Током напада, који се догодио 2. децембра, терористи ИСИС-а су из заседе напали јединицу Пешмерга, курдског огранка ирачких оружаних снага, и напали неколико цивилних кућа у селу.

Терористи су убили девет припадника Пешмерга и ранили петорицу. Погинула су и три цивила, док је још један задобио повреде. Смртоносни напад на Кадир Џиџах била је једна од највећих операција коју су извеле ћелије ИСИС-а у региону Курдистана у последњих неколико година.

Вршилац дужности ирачког премијера Мустафа ал-Каземи обећао је да ће снаге ирачке владе одговорити на напад и починиоце извести пред лице правде.

- Овај издајнички напад неће проћи без праведне одмазде терористичким криминалцима који су починили овај кукавички чин - рекао је Јехја Расул, војни портпарол премијера.

Регион Курдистана је увек био једно од најбезбеднијих области у Ираку. Способност ИСИС-а да продре у регион и изведе тако сложен напад је у најмању руку алармантан. Терористичка група већ неко време интензивира своје операције у Ираку.

(СрбијаДанас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)