ТРАМПОВА КОМПАНИЈА ПРИКУПИЛА МИЛИЈАРДУ ДОЛАРА: Праве нову друштвену мрежу - TRUTH

П. З. С. / Спутњик интернешнел

05. 12. 2021. у 18:53

ТРАМПОВА медијска и технолошка група (ТМТГ), коју је основао бивши амерички председник Доналд Трамп, објавила је да ће прикупити милијарду долара од институционалних инвеститора.

ТРАМПОВА КОМПАНИЈА ПРИКУПИЛА МИЛИЈАРДУ ДОЛАРА: Праве нову друштвену мрежу - TRUTH

Фото: ЕПА

У октобру је објављено да медијска компанија бившег председника излази на берзу и планира да покрене друштвену мрежу под називом TRUTH Social.

-Trump Media & Technology Group Corp. and Digital World Acquisition Corp., данас су објавиле да је Digital World Acquisition Corp. склопила уговоре о претплати за милијарду долара који ће бити примљени по завршетку њихових пословних пројеката („ПИПЕ“) од више институционалних инвеститора, наводи ТМТГ у саопштењу објављеном у суботу.

Бивши председник, коме је и даље забрањен приступ већини платформи друштвених медија, рекао је да се овим догађајем „шаље важна порука великим технолошким гигантима да се цензура и политичка дискриминација морају окончати“.

Главни друштвени медији попут Фејсбука, Твитера и Инстаграма забранили су Трампа након немира од 6. јануара у америчком Капитолу, што неки хвале као разуман одговор на наводно подстицање нереда, док други изражавају забринутост за слободу говора и изражавања у Сједињеним Државама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)