ПУТИН САОПШТИО ПОТРЕСНЕ ВЕСТИ: На граници Белорусије и Пољске сваког дана сахрањују избеглице

Novosti online

05. 12. 2021. у 18:25

НЕМА мигрантских токова из Русије у Европу, саопштио је руски председник Владимир Путин у разговору са шефом Међународне федерације Црвеног крста и Црвеног полумесеца Франческом Роком.

ПУТИН САОПШТИО ПОТРЕСНЕ ВЕСТИ: На граници Белорусије и Пољске сваког дана сахрањују избеглице

Фото: ЕПА

- Што се тиче мигрантских токова, хвала Богу, не видимо их преко Русије у правцу Европе. Искрено, надамо се да ће тако и остати - рекао је Путин путем видео линка.

Треба деполитизовати ситуацију са мигрантима на граници Белорусије и држава ЕУ, изјавио је председник Русије.

- Што се тиче ситуације на белоруско-пољској граници, ту се треба водити принципима и правилима којих се увек придржавао Црвени крст и Црвени полумесец - рекао је Путин.

- Треба деполитизовати ситуацију. Ни у којем случају је не треба политизовати - нагласио је он.

Путин је истакао да је много избеглица погинуло на граници Пољске и Белорусије, нагласивши да их тамо сахрањују сваког дана. Путин је критиковао пољске власти за примену против миграната водених топова са хербицидима и пестицидима помешаним у води, што изазива опекотине и друге тешке последице код тих људи.

- Белоруске власти раде све што зависи од њих, између осталог убеђују људе да се добровољно врате кући, пре свега у Ирак - додао је он.

Путин је саопштио да се тренутно на белоруско-пољској граници налази око 5.000 миграната, истакавши да је преко Италије стигло 54.000 избеглица.

(rs.sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)