АМЕРИКА УВОДИ САНКЦИЈЕ НОРВЕШКОЈ? Руски сенатор оцењује: "Стићи ће одговор због НАТО трупа"

Новости онлајн

03. 12. 2021. у 14:29

ПРЕДСЕДНИК Комитета Савета федерације за одбрану и безбедност Виктор Бондарев сматра да постоји могућност да Америка уведе санкције Норвешкој због изјаве о ограничавању кретања снага НАТО-а код руских граница.

АМЕРИКА УВОДИ САНКЦИЈЕ НОРВЕШКОЈ? Руски сенатор оцењује: Стићи ће одговор због НАТО трупа

Фото: АП

- Сједињене Америчке Државе на сваки могући начин се супротстављају таквим демаршевима својих савезника из војног блока. Није искључено да ће и Норвешка доспети под неке санкције Американаца и њихових сателита. Али тренд је очигледан: европске чланице НАТО-а су против заоштравања односа са Русијом и тај тренд ће јачати како Сједињене Америчке Државе буду губиле власти и ауторитет како у војној сфери, тако и у светској политици - истиче Бондарев.

Како је додао, Министарство спољних послова Норвешке противи се активном кретању НАТО савезника у близини руских граница, јер за Норвешку није од користи нити јој је потребан сукоб са Русијом.

Раније је министарка спољних послова Норвешке Аникен Хуитфелд изјавила да се нова влада земље залаже за ограничавање кретања савезника НАТО-а у близини граница Русије.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)