АМЕРИЧКИ ДЕСАНТ У СИРИЈИ: Специјалци хеликоптерима извели операцију у близини Раке

Novosti online

02. 12. 2021. у 19:24

КОАЛИЦИЈА предвођена САД и њен савезник, Сиријске демократске снаге (СДФ), извели су заједничку специјалну операцију у селима западне Раке у североисточној Сирији.

АМЕРИЧКИ ДЕСАНТ У СИРИЈИ: Специјалци хеликоптерима извели операцију у близини Раке

Фото Танјуг/АП

Специјалци Коалиције и СДФ-а слетели су из хеликоптера у близини града Сувидија где су пресрели мини камион. Возач, становник тог града, је ухапшен, док је камион пребачен у напуштено подручје које су бомбардовали коалициони ратни авиони. Мини камион је вероватно уништен јер је био заплењен. Возач је вероватно члан једне од активних ц́елија ИСИС-а у Раки.

Отприлике у исто време, коалиција и СДФ извели су другу специјалну операцију у граду Траијија, који се такође налази у западном делу Раке. Резултати операције остају непознати. Коалиција предвођена САД и СДФ појачали су своје операције против ц́елија ИСИС-а у североисточној Сирији у последњих неколико недеља. Коалиција вероватно покушава да смањи утицај терористичке групе у региону пре краја године.

Почетком новембра, коалиција предвођена САД-ом и СДФ-ом осујетила је заверу напада на затвор у граду Хасака где држи на стотине заробљеника из ИСИС-а. Коалиција је неутралисала ц́елију одговорну за заверу и уништила мином заплењено возило. Упркос овим напорима, СДФ се наводно спрема да ослободи више од 850 осумњичених припадника ИСИС-а из својих затвора у договору које су покренули шеици и племенске вође.

(СрбијаДанас)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)