ПОЉСКА ГРАНИЧНА СЛУЖБА САОПШТИЛА: Осам смртних случајева миграната од почетка кризе

Танјуг

01. 12. 2021. у 22:04

УКУПНО је пријављено осам смртних случајева миграната на територији Пољске од почетка мигрантске кризе на пољско-белоруској граници, саопштила је данас портпаролка пољске граничне службе Ана Михалска.

ПОЉСКА ГРАНИЧНА СЛУЖБА САОПШТИЛА: Осам смртних случајева миграната од почетка кризе

Фото: АП

Један од мигаранта је "преминуо током покушаја да га реанимирају у близини границе након што је илегално прешао", рекла је Михалска, преноси ТАС С.

Она је нагласила да је група медицинских радника хитно стигла на лице места да помогне мигранту, али су њихови покушаји да му спасу живот били неуспешни.

У извештају руске агенције нема других информација о узроцима смрти миграната.

Према подацима Пољске граничне службе до 30. новембра пријављена су 102 покушаја илегалног преласка границе.

Мигрантска криза на белоруској граници са Летонијом, Литванијом и Пољском, где мигранти са Блиског истока пристижу од почетка године, кренула је да ескалира 8. новембра.

Неколико хиљада избеглица се тада приближило пољској граници из Белорусије и одбило да напусти то подручје, срушивши ограду од бодљикаве жице у покушају да пређе у Пољску, али су пољске снаге успеле да зауставе већину ових покушаја.

Пољски граничари осујетили су ове године више од 40.000 покушаја илегалног преласка пољско-белоруске границе, што је 400 пута више него прошле године, наводи ТАС С.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)