СЛОВАЧКА ПРЕДЛАЖЕ 500 ЕВРА: Подстицај за вакцинацију старијих од 60 година

Танјуг

01. 12. 2021. у 17:15

ВЛАДА Словачке предложила је данас план да се особама старијим од 60 година да ваучер у износу од 500 евра уколико се вакцинишу против корона вируса, саопштио је министар финансија те земље Игор Матович.

СЛОВАЧКА ПРЕДЛАЖЕ 500 ЕВРА: Подстицај за вакцинацију старијих од 60 година

Фото: ПиксабејОва мера, коју је најавио министар Матович, требало би да повећа стопу вакцинације, која је међу најнижима од земаља ЕУ, наводи агенција АП.

У земљи која има 5,5 милиона становника, до сада је у потпуности вакцинисано само 46,1 одсто грађана.

АП наводи да је владајућа коалиција у Словачкој подељена по питању новог плана.

Странка "Слобода и солидарност" успротивила се овом предлогу владе и навела да је спремна да подржи ваучер у износу од 150 евра.

Наводи се да ће предлог закона сада ићи на изгласавање у парламент, а биће потребна и подршка опозиције како би се усвојио овај план.

Овај ваучер у износу од 500 евра, могао би да се искористи у ресторанима, кафићима, хотелима или за куповину карата за спорт, позориште, биоскоп, изложбе или концерте.

Такође би могао да се искористи за плаћање услуга фризера или фитнес центара.

Матович је рекао да ће новац од државе значити и "стотине милиона евра додатне помоћи за секторе који су најтеже погођени пандемијом" због владиних мера ограничења.

Министарство финансија процењује да би за ову меру подршке грађанима требало издвојити око 500 милиона евра.

Словачка је прошлог четвртка ушла у двонедељни локдаун, који важи широм земље пошто су инфекције корона вирусом достигле рекордне нивое.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)