СЕКРЕТАР САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ РУСИЈЕ: Запад намерно шири дезинформације о упаду Русије у Украјину

Novosti online

30. 11. 2021. у 18:37

ЗБОГ чега Запад шири дезинформације о наводним припремама Русије за упад у Украјину за сада није јасно, али могуће је да је то због тога да би увели нове санкције против Москве, рекао је секретар Савета за безбедност Николај Патрушев.

СЕКРЕТАР САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ РУСИЈЕ: Запад намерно шири дезинформације о упаду Русије у Украјину

Фото: Пиксабеј

- Због чега се сада шире те дезинформације за сада није јасно, мада је можда то потребно како би се аргументовало увођење додатних санкција Русији - рекао је Патрушев у интервјуу за "Руску газету".

Русија, према његовим речима, никада није била непријатељски настројена према било којој земљи, а посебно према Украјини.

- Реторика западних медија и високих званичника САД о томе да Русија осмишљава агресивне планове нема никакву основу - рекао је главни руски безбедњак.

Патрушев је додао да Москва обавестила Вашингтон да нема никакве агресивне планове према Украјини , али да се, упркос позивима да се престане са ширењем таквих дезинформација, то није десило.

- Дижући тензије у вези са тобожњом руском претњом, САД и њихови савезници стварају за њих погодну информативну подлогу за повећање броја својих снага, јачање обавештајне делатности, испорука савременог наоружања, муниције украјинској војсци и националистичким јединицама - навео је Патрушев.

Он је додао да Русија не спроводи никаква неоснована премештања и непланске војне вежбе код границе са Украјином.

Како је подсетио, и украјински званичници, међу њима и секретар Савета за националну безбедности Алексеј Данилов, демантовали су својевремено објаве америчких медија о нагомилавању оружаних снага код украјинске границе, а онда су, када су добили одређене инструкције, заузели су другачији став који им је омогућио да повећају војне расходе, провоцирају напетост на истоку земље, крше Минске споразуме и друго.

Патрушев је истакао да ће Русија помно пратити активности НАТО и Украјине код својих граница.

Подсећамо, Кијев и Запад у последње време оптужују Москву за „агресивне акције “код граница Украјине.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да Русија премешта војску на сопственој територији, да никога не угрожава и да због тога нико не треба да се узнемирава.

 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)