БАЈДЕН О ОМИКРОН СОЈУ: Спремни смо за нову варијанту короне, нема разлога за панику

Танјуг

29. 11. 2021. у 19:22

ПРЕДСЕДНИК САД Џозеф Бајден изјавио је данас да је његова администрација спремна за нови корона сој омикрон иако научници тек треба да утврде колико је опасан, рекавши да се Америка "не штеди и притом уклања све блокаде како би очувала здравље својих грађана".

БАЈДЕН О ОМИКРОН СОЈУ: Спремни смо за нову варијанту короне, нема разлога за панику

Фото АП

- Ово је сој за забринутост, не и за панику - поручио је Бајден из Беле куће, пренео је "ЛА тајмс".


Многа питања око омикрона, који је први пут потврђен у Јужној Африци прошле недеље, остају нејасна.

Иако неки научници страхују да би могао да се покаже да је изузетно заразан или да избегне заштиту добијену од вакцина, јавни здравствени радници Америке кажу да им треба око две недеље да добију тачне одговоре на ова питања.

Бајден је рекао да његова администрација већ ради са фармацеутским компанијама да модификује постојеће вакцине, уколико је потребно.

- Међутим, засад не верујемо да су неопходне додатне мере - казао је он, додавши да влада не планира нове рестриктивне мере за путовања и послове.

Омикрон је већ откривен у неколико земаља, укључујући Велику Британију и Канаду, а Бајден каже да очекује да стигне и до САД.

- Пре или касније, видећемо случајеве омикрона и овде. Морамо да се суочимо са новом претњом на начин на који смо то радили и раније - навео је Бајден.

Председник САД је рекао и да, уколико је неко добио две вакцине против корона вируса, а има 18 и више година, већ сада може да оде по трећу дозу.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)