ОБАВЕЗНА ВАКЦИНАЦИЈА ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ? Ове мере разматра Јужна Африка

Танјуг

28. 11. 2021. у 22:05

ЈУЖНОАФРИЧКИ председник Сирил Рамафоса изјавио је данас да власти те земље разматрају обавезну вакцинацију против ковида за грађане у појединим местима или на појединим радним местима, услед повећања броја оболелих, који се, за сада, повезују са појавом новог соја омикрона.

ОБАВЕЗНА ВАКЦИНАЦИЈА ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ? Ове мере разматра Јужна Африка

Фото АП

Он је, такође, рекао да власти не разматрају економски локдаун и критиковао је богате западноевропске државе што су увели забране на летове из Јужноафричке Републике, када су чуле за појаву новог соја, пренео је Ројтерс.

- Ако број оболелих настави да расте, можемо да очекујемо четврти талас наредних неколико недеља, ако не и раније. Разматрамо да вакцине буду обавезне за раднике, људе који желе на јавне догађаје, у јавни превоз и још нека места - рекао је Рамафоса.

Јужноафрички званичници су бесни јер су Британци забранили летове из Јужне Африке, што је неколико држава такође урадило, наводи Ројтерс.

- Ово је јасно одступање од обећања многих земаља које су дале на недавном састанку Г20 у Риму. Забрана путовања није под окриљем науке, нити ће бити ефикасна у спречавања новог соја. Једино ће нанети економску штету погођеним земаљама и отежати њихову могућност да одговоре на пандемију - изјавио је Рамафоса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)