АУСТРАЛИЈСКЕ ВЛАСТИ ПОТВРДИЛЕ: Идентификована два случаја инфекције омикрон сојем короне

Танјуг

28. 11. 2021. у 13:21

АУСТРАЛИЈСКИ званичници потврдили су данас да су два путника која су из иностранства стигла у Сиднеј, први који су били позитивно тестирани на омикрон варијанту корона вируса.

АУСТРАЛИЈСКЕ ВЛАСТИ ПОТВРДИЛЕ: Идентификована два случаја инфекције омикрон сојем короне

Фото: Танјуг АП

Двојица заражених су била у групи од 14 путника који су јуче из Јужне Африке стигли у Аустралију, а преосталих 12 је послато у карантин у тренутку док државе широм света пооштравају контролу међународних долазака покушавајући да спрече ширења новог соја, пренео је АП.


Из истог разлога се од данас и у најмногољуднијој држави Аустралије, Новом Јужном Велсу, хитно уводи тестирање свих путника који улазе у земљу.

"Уводи се хитно геномско секвенцирање како би се утврдило да ли су позитивно тестирани заражени баш новом омикрон варијантом", саопштено је из министарства здравства државе Нови Јужни Велс.

У Аустралији су од јуче ступила на снагу нова ограничења за све путнике који су боравили у некој од девет високоризичних јужноафричких држава, пренео је раније Ројтерс.

На суседном Новом Зеланду је донета одлука да се ограничи долазак путника из девет земаља са југа Афричког континента, а Јапан је пооштрио граничне контроле.

Велика Британија, Немачка и Италија потврдиле су јуче случајеве инфекције омикрон сојем корона вируса.

Иако је још много података о новом омикрон соју корона вируса непознато стручној јавности, истраживачи су забринути да би нова варијанта могла да буде отпорнија на постојеће вакцине што би значило и да пандемија може да потраје дуже него што се предвиђало.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)