МАРШ ПОЛИЦИЈЕ: Против реформе закона о безбедности у Мадриду (ФОТО)

Танјуг

27. 11. 2021. у 16:13

ХИЉАДЕ шпанских полицајаца марширало је данас Мадридом у знак протеста против предложене реформе закона о безбедности за коју кажу да ће их ометати у обављању посла.

МАРШ ПОЛИЦИЈЕ: Против реформе закона о безбедности у Мадриду (ФОТО)

Фото: Танјуг/АП

Политичари из три главне шпанске конзервативне странке придружили су се полицајцима у протесту против предложених измена Закона о безбедности грађана из 2015. године, за који критичари кажу да крши право на протест и ограничава слободу изражавања, пренео је Ројтерс.

Они који му се противе наводе да закон дозвољава властима да новчано кажњавају медијске организације због дистрибуције неовлашћених слика полиције, стриктно ограничава демонстрације и намеће високе казне за прекршиоце.

Шпанска левичарска влада предложила је реформе у склопу којих се фотографисање или снимање полиције на демонстрацијама више не би класификовало као озбиљан прекршај.

рема изменама, полиција ће, такође, морати да користи мање штетне материјале на протестима након што је неколико људи тешко повређено гуменим мецима које су употребљавали полицајци.

Дужина притвора осумњичених који су ухапшени на протестима биће скраћена са шест на два сата, а новчане казне ће бити сразмерне висини зараде починиоца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)