СТИЖУ НАЈНОВИЈИ ТЕНКОВИ: Руска војска до краја године добија 20 Т-14 „Армата“

Novosti online

26. 11. 2021. у 22:49

РУСКА копнена војска ће до краја године добити 20 најновијих тенкова Т-14 „Армата“, саопштио је в. д. начелника 47. војног представништва Дмитриј Репин.

СТИЖУ НАЈНОВИЈИ ТЕНКОВИ: Руска војска до краја године добија 20 Т-14 „Армата“

Фото: Принтскрин

- Планирано је да се до краја 2021. године испоручи 20 тенкова 'Армата' Т-14 на бази тешке гусеничне платформе - рекао је војни представник у предузећу.

Како је додао, у складу са условима државног уговора серијска испорука производа трупама врши се пре завршетка државних тестирања.

- Тренутно је у току производња пробне серије пре завршетка државних тестирања како би се стекло искуство у војној експлоатацији - објаснио је Репин.

Т-14 „Армата“ који је развио „Уралвагонзавод“ је основни тенк наоружан глаткоцевним топом 2А82-1М калибра 125 мм, који може да примени вођене гранате. Једна од карактеристика тенка је у томе што је његова посада смештена у блиндираним капсулама, а куполом се управља на даљину. Тенк је опремљен најновијим комплексом активне заштите „Афганит“ за обарање непријатељских ракета и граната.

Ово борбено возило има најсавременију опрему, укључујући борбени информациони и контролни систем и радарске станице. Т-14 је такође опремљен апаратуром јединственог система за управљање.

(rs.sputniknews.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)