ПЛАМТИ БИТКА НА КРАЈЊЕМ СЕВЕРУ: Како изгледа обука команданата на суровом Арктику (ВИДЕО)

Novosti online

25. 11. 2021. у 21:48

У РУСКОЈ Мурманској области одржана је обука за команданте. Свака епизода обуке максимално је приближена условима праве битке.

ПЛАМТИ БИТКА НА КРАЈЊЕМ СЕВЕРУ: Како изгледа обука команданата на суровом Арктику (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Youtube

Тако војска увежбава тактику активне маневарске одбране, а команданти стичу вештине управљања у окружењу које се брзо мења, преноси телевизија „Звезда“.

На крајњем северу сада касно свиће, ускоро наступа поларна ноћ. Пешадија пуца из митраљеза и аутомата. Уз подршку артиљерије напада условног противника. Војну вежбу прате 63 команданта који стичу вештине управљања ватром својих јединица.

-Стиче се методично искуство, тако да сваки командант разуме шта се од њега тражи, јер командант мора да зна да управља својим људством. Зато се и одржавају обуке – да би нешто предложили, нешто научили или подсетили на нешто. То никада неће бити сувишно, рекао је командант моторизоване чете Вадим Стадниченко.

Борбена возила се крећу по тешком терену, али са лакоћом савладавају подручје прекривено снегом.

-Главни задатак обуке је зближавање команданата из различитих јединица. Они током комуникације преносе један другом неке методе, констатује в. д. начелника одељења за борбену обуку 14. армијског корпуса Северне флоте Роман Петраков.

Овакве обуке у војним окрузима одржавају се два пута годишње. Следећи збор је планиран за мај 2022. године након завршетка зимског периода обуке који почиње 1. децембра.

rs.sputniknews.com

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића