АМЕРИЧКИ РАТ ПРОТИВ СЕВЕРНОГ ТОКА 2: САД увеле нове санкције, на мети бродови

Novosti online

23. 11. 2021. у 00:35

АДМИНИСТРАЦИЈА Сједињених Америчких Држава увеле је санкције за два брода и једну компанију која је повезана са Русијом, а који учествују у изградњи гасовода „Северни ток 2“, саопштио је државни секретар САД Ентони Блинкен.

АМЕРИЧКИ РАТ ПРОТИВ СЕВЕРНОГ ТОКА 2: САД увеле нове санкције, на мети бродови

Фото ЕПА

- Компанији „Трансадрија“ ће бити уведене санкције, а њен брод „Марлин“ ће бити означен као имовина под санкцијама - наводи се у извештају.

Државни секретар САД није прецизирао који је други брод.

„Марлин“ је, према подацима са сајта „Марин трафик“, брод за снабдевање и плови под заставом Русије.

Гасовод „Северни ток 2“ полази од обале Русије преко Балтичког мора до Немачке и чине га два крака укупног капацитета 55 милијарди кубних метара гаса годишње. Његова изградња завршена је 10. септембра. Тренутно је у току процес сертификације компаније „Норд стрим 2 АГ“ као независног оператора гасовода.

Против изградње и експлоатације гасовода активно се залажу Сједињене Америчке Државе, које промовишу свој природни течни гас у ЕУ, као и Украјина која се плаши да ће изгубити транзит.

Москва је више пута позивала да се прекине са политизацијом ситуације, подсећајући да је овај пројекат користан не само за Русију, већ и за Европску унију. Што се тиче очувања украјинског транзита, руско руководство је више пута изразило спремност да настави испоруке, али само ако то буде економски изводљиво.

rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО: "ФТ1П" даје одговор, како да оснујете предузеће?

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КО ЈЕ ТЕЛОХРАНИТЕЉ МАКСИМ? Сенка Зеленског - од оптужби због везе с моћним олигархом, до шефа Службе безбедности