ОТВОРЕНО ПИСМО ПОП ЗВЕЗДИ БИБЕРУ: Вереница убијеног Кашогија поручује да не буде "пион" саудијских власти

Д. Д. С.

22. 11. 2021. у 13:46

ВЕРЕНИЦА убијеног новинара Џамала Кашогија позвала је америчку поп звезду Џастина Бибера да не буде "пион" саудијског престолонаследника и да откаже концерт на догађају Формуле један у Саудијској Арабији. "Не певајте за убице мог вољеног Џамала", написала је Хатиџе Ченгиз у отвореном писму забављачу у "Вашингтон посту".

ОТВОРЕНО ПИСМО ПОП ЗВЕЗДИ БИБЕРУ: Вереница убијеног Кашогија поручује да не буде пион саудијских власти

Фото: ЕПА

Она је саудијског престолонаследника Мохамеда бин Салмана назвала "убицом". "Ове године сте издали албум под називом "Правда". Такође сте издали и један под називом "Слобода". Саудијској Арабији су преко потребни оба", написала је.

- Ваша порука ће бити гласна и јасна: не наступам за диктаторе. Ја бирам правду и слободу уместо новца - сугерисала је.

Бибер би требало да наступи на Великој награди Саудијске Арабије Формуле један 2021. у Џеди 5. децембра, заједно са другим популарним уметницима. Палестинска милитантна група Хамас, као и неке организације и људи на мрежи, раније су позвали Бибера да подржи права Палестинаца и откаже наступ у Израелу заказан за октобар 2022.

Кашоги је убијен у саудијској амбасади у Истанбулу у Турској 2018. Ријад је признао да су новинара убили саудијски званичници, али је негирао да је престолонаследник умешан. Саудијски суд је 2020. године изрекао дуготрајне затворске казне за осморо држављана земље због Кашогијевог убиства. Према извештају америчке Канцеларије директора националне обавештајне службе из 2021. године, "мало је вероватно" да је убиство Кашогија извршено без одобрења Мохамеда бин Салмана.

Ипак, САД су санкционисале неколико Саудијаца због њихове улоге у убиству, али не и престолонаследника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

КАДИРОВ ВОЗИ АЗОВЦЕ У АУТОБУСУ: Невиђени снимак лидера Чеченске Републике и украјинских заробљеника (ВИДЕО)