АМЕРИКА ГУРА КИЈЕВ У КРВАВИ ОБРАЧУН?! Застрашујуће упозорење Русије - Тешка ситуација на граници, постоји опасност од оружаног сукоба

Novosti online

21. 11. 2021. у 20:40

ЗНАТНО је порасла вероватноћа украјинских провокација у близини граница Русије, изјавио је заменик секретара Савета безбедности Руске Федерације Александар Гребенкин.

АМЕРИКА ГУРА КИЈЕВ У КРВАВИ ОБРАЧУН?! Застрашујуће упозорење Русије - Тешка ситуација на граници, постоји опасност од оружаног сукоба

Фото: Нацгвардія України

Он је упозорио и на опасност од оружаних сукоба услед америчког притиска.

- У последње време су знатно повећани ризици да ће украјинске специјалне службе и радикалне организације извести провокације у правцу Крима и у погледу објеката поморске економске делатности и транспортних прелаза на Азовском и Црном мору - рекао је он у интервјуу за „Руску газету“.

С тим у вези, оценио је да је ситуација на појединим деловима руске државне границе и даље тешка и да постоји опасност од оружаних сукоба и инцидената услед све већег притиска Америке и њених савезника.

- Ситуација на границама наше земље не даје основа да се заустављамо на постигнутом и захтева даље ефикасне мере за њихово јачање како би се обезбедила поуздана национална безбедност у пограничном простору - истакао је Гребенкин.

Према његовим речима, на власт су након државног преврата у Украјини дошли људи „који проповедају радикални национализам, русофобију и они који су неосновано на основу сопствених конјунктурних разлога прогласили нашу земљу агресором“.

Тај фактор „крајње негативно“ утиче на оперативну ситуацију на заједничком делу границе.

- Приметан је раст прекограничног криминала који је повезан са организацијом канала незаконитог померања оружја, муниције и експлозивних направа, као и шверц дроге, робе, терета и горива и мазива - рекао је заменик секретара Савет безбедности, додајући да Кијев покушава да изврши „негативан информативни утицај“ на Русе који живе на Криму.

Претходно је телевизија „Си-Би-Ес њуз“ пренела да су амерички обавештајци упозорили европске савезнике на могућност руског „напада“ на Украјину у зависности од почетка хладног времена.

С тим у вези, портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Запад вештачки распирује хистерију тиме што упозорава на могућу припрему руске „инвазије“ на Украјину и да Кремљ не искључује покушаје провокација у циљу оправдања навода западних земаља.

Амерички медији у последње време изражавају забринутост због наводног повећања „агресивних дејстава“ Русије на граници са Украјином. С тим у вези, портпарол председника Русије рекао је да Русија премешта трупе у оквиру своје територије и по свом нахођењу. Према његовим речима, то никога не угрожава и никога не треба да брине.

(rs.sputniknews.com)

БОНУС ВИДЕО: "ФТ1П" даје одговор, како да оснујете предузеће?

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДИРЉИВА ПРИЧА ВУКА БОЈОВИЋА: Стари Београђанин је ушао у канцеларију и дао ми најдрагоценији поклон - био сам ГАНУТ, то је НАЈВЕЋЕ ПРИЗНАЊЕ