ТУЖИЛА ЛЕКАРЕ ШТО ЈЕ НИСУ ЛЕЧИЛИ ИВЕРМЕКТИНОМ: Антиваксерка преминула од короне после 12 недеља у болници

Новости онлајн

18. 11. 2021. у 11:27

ЈЕДНА учитељица са Флориде која је хоспитализована због ковида умрла је након што је њен супруг безуспешно тужио лекаре и терао их да је лече леком против паразита ивермектином.

ТУЖИЛА ЛЕКАРЕ ШТО ЈЕ НИСУ ЛЕЧИЛИ ИВЕРМЕКТИНОМ: Антиваксерка преминула од короне после 12 недеља у болници

Илустрација - Foto AP

Тамара Дрок (47) је умрла у петак, 12 недеља након што је примљена у медицински центар Палм Бич Гарденс.

Њен супруг Рајан Дрок тужио је болницу у октобру у покушају да натера лекаре да јој дају ивермектин, лек који се користи за лечење стања изазваних паразитским црвима.

Америчка управа за храну и лекове није одобрила лек за лечење болести ковид-19, рекавши да се није показао ефикасним у претклиничким испитивањима.

Окружни судија округа Палм Бич Џејмс Нат одбацио је Дрокову тужбу прошлог месеца, наводећи да би допуштање судијама да поништавају одлуке лекара могло да буде опасан преседан.

Позвао је Дрокове и болницу да сами покушају да постигну договор.

Наводно је један лекар пристао да пацијенткињи да ивермектин, али је адвокат породице рекао да је доза премала.

Наставници у основној школи Егрет Лејк погоршало се стање и она је стављена на респиратор у септембру, након што је била у болници више од месец дана, наводи ВПТВ.

Медицински центар Палм Бич Гарденс рекао је да је исцрпео све друге медицинске третмане, наводи ВПТВ. Није познато које је друге третмане Дрок примила пре него што је умрла.

Она није била вакцинисана, пише Блиц.

Њен супруг се такође разболео од короне, али и опоравио.

Један лекар у тој здравственој установи је наводно одобрио употребу лека за Тамару и у једној оближњој апотеци је дат рецепт за лек.

- Не тражимо од суда да примора болницу да јој да небезбедну дозу за коње - рекао је тада Хакстебл, мислећи на инјекциони облик лека који се користи за лечење црва код коња и друге стоке.

Доктор је пристао да примени ивермектин у дози за коју је породични адвокат рекао да је премала, пренеле су новине, али је адвокат рекао да се више ради о праву људи да сами бирају шта ће бити са њиховим телом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)