РУСКА ВОЈСКА ЗАПУШИЛА УСТА АМЕРИКАНЦИМА: Ово је доказ да Међународна свемирска станица није у опасности (ВИДЕО)

Novosti online

16. 11. 2021. у 20:03

МИНИСТАРСТВО одбране Русије објавило је видео-снимак којим је доказано да се Међународна свемирска станица (МСС) налази 40-60 километара испод фрагмената сателита уништеног током тестирања и да стога она није у никаквој опасности.

РУСКА ВОЈСКА ЗАПУШИЛА УСТА АМЕРИКАНЦИМА: Ово је доказ да Међународна свемирска станица није у опасности (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

-Од тренутка појављивања, фрагменти некадашњег сателита не представљају никакву претњу по МСС. Изјаве о наводним 'ризицима' по станицу нису реални, истиче Министарство.

У саопштењу се прецизира да су стручњаци руског војног ресора на основу стварних података симулирали путању фрагмената уништеног сателита и орбиту МСС. Симулација је изведена уз коришћење софтверског система за визуелизацију ситуације у свемирском простору.

-На снимку се јасно види да се објекти крећу по орбитама са различитим нагибима у различитим равнима. Осим тога, МСС се налази 40-60 километара испод фрагмената уништења свемирског апарата, наводи се у саопштењу.

Министарство напомиње да руски систем за контролу свемирског простора прати свако кретање свих објеката који се појаве, уз прогнозирање ситуације.

rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО: КАКО ПРОВЕРИТИ РАДНИ СТАЖ: Јелица Тимотијевић из ПИО фонда у новој епизоди Фт1П

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СРБИ СУ ЗА БАЛКАН РАТОВАЛИ! Безочне лажи Славоја Жижека - добро знамо шта је Балкан!