СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ПУТИНА: Планирана производња око 360 хеликоптера годишње

Novosti online

08. 11. 2021. у 15:21

ХОЛДИНГ „Хеликоптери Русије“ (део државне корпорације „Ростех“) планира да до 2025. године произведе и испоручи више од 1.100 хеликоптера, изјавио је генерални директор холдинга Андреј Богински на састанку са руским председником Владимиром Путином.

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ПУТИНА: Планирана производња око 360 хеликоптера годишње

Фото: ЕПА

- У наредних пет година поставили смо циљеве да повећамо наше главне показатеље. Од 2021. до 2025. године планирамо да произведемо и испоручимо више од 1.100 хеликоптера на домаћем и страном тржишту. Истовремено, већ до 2023. године удео цивилних производа ће премашити 50 одсто - рекао је Богински.

Према његовим речима, холдинг би могао да производи око 360 хеликоптера годишње.

Са своје стране, Путин је истакао да се Русија одувек поносила изградњом хеликоптера, као и да се сада осам хиљада руских летелица користи у 100 земаља света.

Истовремено, директор је известио Путина да холдинг ради на хеликоптеру са једним мотором који може да користи и електромотор.

То је за сада модел, али очекујемо да ће после 2030. године постати реалност, објаснио је Богински, додајући да је до сада реализован 20. минутни лет што није довољно да би био комерцијално успешан. С тим у вези, истакао је да ће хеликоптер са једним мотором може да се користи за најмање седам намена.

Истовремено, директор „Хеликоптера Русије“ рекао је да су Москва и Пекинг потписали уговор о заједничкој производњи тешког хеликоптера.

Током Ваше посете Пекингу 2016. године, потписан је међувладин споразум. Интензивни преговори трају од 2008. године, а уговор смо потписали 25. јуна ове године", рекао је он, обраћајући се руском лидеру.

(rs.sputniknews.com)

БОНУС ВИДЕО: АНГЕЛИ МЕРКЕЛ ЗАЗВОНИО ТЕЛЕФОН НА САСТАНКУ СА ПУТИНОМ - Његова реакција ће вас одушевити

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

ДА ЛИ СТЕ ПРИМЕТИЛИ? Како је Косјерина реаговала на речи Радета Богдановића о ЖЕНАМА ФУДБАЛЕРА

ДА ЛИ СТЕ ПРИМЕТИЛИ? Како је Косјерина реаговала на речи Радета Богдановића о ЖЕНАМА ФУДБАЛЕРА

НЕКАДАШЊИ фудбалер Раде Богдановић ових дана је привукао пажњу јавности коментарима на дешавања на Светском првенству у фудбалу у Катару, у оквиру специјалног програма на РТС-у. Нарочито је прашину подигло његов увредљив коментар на рачун жена фудбалера, а неки сматрају да је изостала адекватна реакција и водитеља, посебно водитељке Драгане Косјерине.

02. 12. 2022. у 08:47

Коментари (0)

СРЦЕ МИ КУЦА ЗА ОБЕ НАЦИЈЕ Прелепој Српкињи удатој за репрезентативца Швајцарске је данас најтеже (ФОТО)