АНТИВАКСЕР У ЈУРИШУ НА ЈЕЛИСЕЈ: Раскринкан организатор државног удара у Француској

Горан Чворовић - Специјални дописник из Париза

01. 11. 2021. у 14:42

ГУРУ, антиваксер, противник абортуса и полемичар Реми Даје Вајдеман (55) спремао је пуч у Француској!

АНТИВАКСЕР У ЈУРИШУ НА ЈЕЛИСЕЈ: Раскринкан организатор државног удара у Француској

Фото Танјуг/АП

И за ту идеју овај некадашњи локални одборник центристичке странке "Модем", из које је искључен као екстремиста, око себе је окупио око триста особа, међу којима су и двојица бивших високо рангираних официра, један чак и са Легијом части!

У овој парамилитарној организацији, која је имала и "цивилно" крило, налазили су се и војници, жандарми, полицајци, адвокати, па и један председник општине.

Све ово је процурило из истраге поводом пролетошње отмице девојчице Мие која је судски била одузета од мајке Лоле, присталице завереничког покрета против вакцина, али и глобалног система. Отмицу од баке старатељке је организовао Даје, због чега је и ухапшен. Клупко је тако почело да се одмотава, а јуче се сазнало да је против њега протекле седмице подигнута оптужница због тероризма.

ОПЕРАЦИЈА "АЗУР"

ОПЕРАЦИЈА је имала кодно име "Азур". Један од ухапшених сарадника је у притвору истакао да је Дајеу био циљ да освоји Јелисејску палату, али и једну од телевизија и радио. У цугу би се упало и у Народну скупштину, Сенат и Министарство војске. Даје је рачунао и на подршку "жутих прслука".

Управо је "цивилно крило" Дајеове организације било задужено за отмицу деце која су била одвојена од родитеља и смештена у хранитељске породице! А официр одликован Легијом части био је задужен за операцију уништавања антена 5Г и центара за вакцинацију! Власти су Дајеу сметале као "геноцидне јер промовишу вакцину која убија".

Широм територије регрутовано је 36 "регионалних капетана" који су били задужени да спроводе његове замисли. Око три стотине завереника били су подељени у три групе, које су се звале "стрелци", "бомбаши" и "освајачи".

- Масовна убиства, лажи и манипулације предуго трају, да би то било грешком. Очекујемо ваш одговор овог месеца, или ћемо вас сматрати саучесницима злочина против човечанства и, због тога, унапред осудити - поручио је Реми Даје у писму које је у априлу ове године послао неколицини француских посланика, и у ком између осталог истиче да је народни преврат "неизбежан".

Претње против највиших државних интереса редовно је слао у видео-порукама преко интернета из Малезије, где је живео последњих година.

- Одлучио сам да преузмем власт у Француској и обновим је - могло је да се чује у једној од њих.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - НЕРЕДИ У НЕМАЧКОЈ: Сукоб полиције и припадника "Антифе"

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)