ЦЕНТАР ЗА ГРУПЕ ЗА БРЗО РЕАГОВАЊЕ: Кина гради специјалну базу за МУП Таџикистана на граници са Авганистаном

Новости онлајн

28. 10. 2021. у 17:12

КИНА ће изградити специјалну базу у клисури Вахан Горно-Бадахшанске аутономне области за Министарство унутрашњих послова Таџикистана вредну око 8,9 милиона долара, нацрт споразума о њеној изградњи усвојио је таџикистански парламент.

ЦЕНТАР ЗА ГРУПЕ ЗА БРЗО РЕАГОВАЊЕ: Кина гради специјалну базу за МУП Таџикистана на граници са Авганистаном

Први август је Дан кинеске војске / Фото АП

- База у вредности од 100 милиона сомонија (око 8,9 милиона долара) Кина ће изградити за Министарство унутрашњих послова у складу са споразумом између МУП Таџикистана и кинеског Министарства за јавну безбедност - саопштио је први заменик министра унутрашњих послова Таџикистана Абдурахмон Аламшозода посланицима Доњег дома парламента.

Он је истакао да ће у клисури Вахан ова база бити изграђена за групе за брзо реаговање одељења за борбу против организованог криминала МУП-а Таџикистана.

- У складу са споразумом, сва опрема која се увози у Таџикистан из Кине током изградње базе биће ослобођена плаћања пореза и царина - нагласио је Аламшозода.

У оквиру пројекта планирана је изградња 12 објеката, укључујући административни, спаваоницу, трпезарију, просторије за смештај таџикистанских снага и чланова њихових породица, резервоар за воду и две куле за осматрање. Укупна површина комплекса биће 3.550 квадратних метара.

(Спутњик)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

ИРАН ЋЕ ТЕК САДА ДА ПОКАЖЕ ЗУБЕ: Нуклеарни програм исламске републике добија нови замах

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДА СЕ СМРЗНЕШ: Невероватна сцена на Ади Циганлији - мушкарац усред децембра отишао на КУПАЊЕ (ФОТО)