ПРОМЕНА ЛОКАЦИЈЕ ЗА ПОЗНАТИ БРЕНД: Производњу пива Унион преузима Лашко

Танјуг

26. 10. 2021. у 10:20

ХОЛАНДСКИ произвођач пива Хајнекен, у чијем је власништву Пивоварна Лашко Унион, најавио је да ће до јануара процес варења пива Унион пренети на пивару у Лашком.

ПРОМЕНА ЛОКАЦИЈЕ ЗА ПОЗНАТИ БРЕНД: Производњу пива Унион преузима Лашко

Фото: pixabay

Како је произвођач навео, промена локације производње неће утицати на бренд Унион, а пиво ће се правити по истој рецептури, преноси ТВ Словенија.

До те промене долази, навела је компанија, због превентивне процене безбедности 35 година старог расхладног система у Пивоварни Унион која, како се показало, није више погодна за рад, због чега део производње повезан са расхладним системом мора да се заустави.

Руководство Пивоварне Лашко Унион је пре неколико дана запосленима на локацијама у Целовшкој и Пивоварској у Љубљани представило планове да се производња пива пресели на локацију у Штајерској.

На тренутној локацији, преко пута Тиволија остаће активности паковања и логистике, административне и корпоративне функције, као и музеј и пивара Унион.

Такође, остаће и производња безалкохолних пића (Сола) и Зала воде.

Производња познатог Унион пива, препознатљивог и по симболу црвеног змаја, почеће најкасније у јануару 2022. године, а засада је непознато шта ће бити са запосленима.

Наводи се да ће менаџмент разговарати са сваким запосленим понаособ.

Пословање Пивоварне Унион, у којој је запослено 567 особа, је стабилно - само прошле године нето приход је био 145,6 милиона евра, а нето добит 16,7 милиона, што је за око 30 одсто мање у односу на 2019. годину.

Најпознатији брендови компаније су Лашко Златорог и Унион светло.

БОНУС ВИДЕО:

ПОРОДИЦА ГОРАНА ЏОНИЋА: Ово су мајка, отац и супруга осумњиченог за убиство Ђокића

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)