ИЗРАЕЛСКИ СУД ДОНЕО ОДЛУКУ: Дечак који је преживео пад жичаре се враћа у Италију - деди који га је одвео казна 20.000 долара

Танјуг

25. 10. 2021. у 19:15

ИЗРАЕЛСКИ суд данас је наложио да се шестогодишњи дечак који је преживео пад жичаре у Италији врати рођацима у Италији, који су били увучени у огорчену борбу за старатељство са члановима дечакове породице у Израелу.

ИЗРАЕЛСКИ СУД ДОНЕО ОДЛУКУ: Дечак који је преживео пад жичаре се враћа у Италију - деди који га је одвео казна 20.000 долара

Фото: Universal Information & Entertainment TV

Суд је наложио дечаку Итану Бирану да се врати у "место свог уобичајеног боравка, а то је Италија", а његовом деди, који га је довео у Израел противно жељама чланова његове породице у Италији, да плати око 20.000 долара трошкова и адвокатске таксе, пренео је АП.

Биранови родитељи и млађа сестра били су међу 14 жртава несреће које се догодила у мају када је жичара ударила у планину на северу Италије.

Биранови рођаци по оцу тврде да је дечак одведен без њиховог знања и да су поднели тужбу у Италији тражећи да се он врати.

Дечаков деда Шмулик Пелег, бранио је своју одлуку да одведе дете тврдећи да је то у најбољем интересу дечака и одвезао је Бирана у Швајцарску без знања осталих рођака пре него што га је повео са собом назад у Израел.

Итан и његови родитељи су живели у Италији у време несреће, а након што је дечак пуштен из торинске болнице након вишенедељног лечења, надлежни службеници малолетничких судова одлучили су да ће дете живети са тетком по оцу, Аијом Биран, у близини Павије, на северу Италије.

У данашњој пресуди судија Ирис Иљотовић-Сегал из породичног суда у Тел Авиву рекла је да је Биранова кућа у Италији, где се његова породица преселила када је имао само месец дана, закључивши да је његово пресељење у Израел било незаконито чиме су прекршена старатељска права његове тетке.

Судија је такође позвао породицу да се помири, рекавши:

- Од највећег је значаја да се фокусирамо на здравствено и емоционално стање малолетника и да му пружимо подршку, лечење и загрљај који су му потребни након трагедије која га погодила њега и његову породицу.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

САМО СЕ ВИ БАВИТЕ КОРОНОМ: У току је рат, не зна се број мртвих, а милионима прети смрт

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)