АМЕРИЧКИ ЛИСТ: "САД много греше што потцењују Русију - она одавно није слаба"

Новости онлајн

25. 10. 2021. у 16:54

РУКОВОДСТВО САД погрешно верује да се на међународној арени треба фокусирати на Кину и надати се на пад утицаја Русије, пише „Форин аферс“.

АМЕРИЧКИ ЛИСТ: САД много греше што потцењују Русију - она одавно није слаба

Фото: Депоситпхотос

- Вашингтон треба да престане да мисли да је Русија сатерана у ћошак. Њено руководство се тако не понаша, напротив, Кремљ себе види као центар моћи у региону и активним играчем у свету - пише Мајкл Кофман и Андреа Кендал-Тејлор.

По мишљењу аналитичара, Русија одавно није оно што мисли амерички естаблишмент – слаба – већ се претвара у „трајну силу“. Привреда јој је много снажнија, него што се чини, људски потенцијал се приметно побољшао за последњих 30 година. Уз то, војне технологије Русије су увек биле на озбиљном нивоу, а у сфери нуклеарних (технологија), Москва је одавно главни противник Вашингтона.

Кофман и Кендел-Тејлорова су забринути јачањем сарадње Русије и Кине.

- Њихов заједнички утицај на међународној арени могао би бити много већи, него да су деловале појединачно, што ће умножити изазове за САД - нагласили су они.

Кофман и Кендал-Тејлорова предлажу Вашингтону да повећа значај Русије у својој спољној политици, повећа војне расходе на борбу против Москве, као и да очува руски правац као један од главних приоритета за НАТО.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

ПАНИКА У АМЕРИЦИ: Трупе, дуге цеви, ванредно стање... Шта следи наредних дана?

 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)