ФЕЈСБУК У НОВИМ ПРОБЛЕМИМА: Извештај показао забрињавајући тренд

Novosti online

25. 10. 2021. у 13:39

ГРУПА истраживача унутар Фејсбука саставила је у марту извештај за једног од најмоћнијих руководилаца компаније, главног директора за производе Криса Кокса.

ФЕЈСБУК У НОВИМ ПРОБЛЕМИМА: Извештај показао забрињавајући тренд

Фото: Depositphotos

Рад је укључивао серију графикона и података који наглашавају забрињавајући тренд: Фејсбук је губио популарност међу тинејџерима и младим одраслим особама, преноси Блумберг.

Један графикон показао је да је време америчких тинејџера проведено на Фејсбуку смањено за 16% у односу на претходну годину, као и да су млади у САД такође проводили 5% мање времена на познатој друштвеној мрежи.

Број нових регистрација тинејџера је у опадању, а можда највише забрињава низ слајдова који показују да је младим људима требало много више времена да се придруже Фејсбуку него у прошлости. Већина људи рођених пре 2000. године отворила је Фејсбук налог до 19 или 20 година, показало је истраживање.

Сада Фејсбук није очекивао да ће се људи рођени касније придружити друштвеној мрежи тек са 24 или 25 година, ако се уопште и одлуче за Фејсбук.

Интерни извештаји, од којих неки раније нису били пријављени, показују да:

  • Млади проводе мање времена на Фејсбуку.
  • Мање тинејџера се пријављује на Фејсбук.
  • Многи нови тинејџерски налози су дупликати, а не јединствени нови корисници.
  • Корисници различитих старосних група имају мање објава.
  • Упркос детаљним истраживањима, запослени не разумеју у потпуности зашто се ови трендови дешавају или зашто промене производа нису успеле да их преокрену.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: ПО ПРВИ ПУТ - Руски мировњаци увежбавају тактику "дрифтовања" минобацача у Нагорно-Карабаху

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)