ТУЖНО ЈЕ ГЛЕДАТИ ОВО Трамп: "Сједињене државе умиру изнутра и нико ништа не ради да то заустави"

Танјуг

24. 10. 2021. у 18:41

БИВШИ амерички председник Доналд Трамп упозорио је да се САД "трују" најездом имиграната који долазе у земљу, па је позвао на наставак прављења зида дуж границе, чије је грађење зауставио председник Џозеф Бајден када је у јануару ступио на дужност.

ТУЖНО ЈЕ ГЛЕДАТИ ОВО Трамп: Сједињене државе умиру изнутра и нико ништа не ради да то заустави

Фото: ЕПА

- Наша држава се трује тако што милиони људи илегално прелазе нашу границу, а у многим случајевима нису ни испитани, ни заустављени. Многи су криминалци из испражњених затвора других земаља, већина њих су опасни - навео је Трамп у саопштењу, пренео је "Њујорк пост".

Он је додао да Сједињене државе "умиру изнутра" и да нико ништа не ради да заустави то.

- Прва ствар коју би требало урадити, а треба је урадити брзо, јесте да се заврши изградња зида. Договор се мора постићи са Мексиком, који служи као баријера дугачка 3.500 километара, а не као лансирна платформа одакле илегалци долазе - сматра Трамп.

Уз окончање изградње зида, Бајден је прекинуо Трампову имиграциону политику, након чега је дошло до повећања у броју имиграната који су дошли у САД из Мексика и из Централне и Јужне Америке.

Америчка царина и пограничка служба привела је рекордних 1,7 милиона миграната без докумената у претходних 12 месеци, навели су званичници.

Трамп је изразио забринутост због авганистанских савезника који се транспортују у САД, након што се Бајденова администрација 31. августа повукла из Авганистана.

- Колико глупа је постала наша држава...Тужно је гледати ово, пре 10 месеци нисмо имали ниједан од ових проблема, нити проблеме са економијом, инфлацијом, ценама горива које су отишле у небеса и још много тога - навео је Трамп.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: Корона напада "плаву крв" и најмоћније људе света

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)