У ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ ПРОБЛЕМИ СА НАБАВКОМ МНОГИХ ПРОИЗВОДА: У рафове стављају картонске слике воћа и поврћа

Novosti online

24. 10. 2021. у 12:33

СУПЕРМАРКЕТИ у Великој Британији користе картонске слике воћа, поврћа и других намирница како би попунили празнине на полицама због проблема са набавком.

У ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ ПРОБЛЕМИ СА НАБАВКОМ МНОГИХ ПРОИЗВОДА: У рафове стављају картонске слике воћа и поврћа

Фото Н. Скендерија

Почели су да користе слике шаргарепе, наранџе и грожђа, што је изазвало исмевање на друштвеним мрежама. Све се то догађа и због недостатка радника, што доводи до ниске доступности неких артикала у супермаркетима.

Супермаркети и произвођачи смањили су и асортиман различитих врста тестенине, кафе и чајева које продају како би олакшали промет робе. Неки гломазни и не баш исплативи артикли, попут флашираних газираних пића и воде, такође су гурнути на листи приоритета испоруке због недостатка возача, што значи да би на полицама могло бити већих празнина него иначе.

Пораст интернет куповине у међувремену је довео до тога да многи супермаркети више нису складиштили непрехрамбене артикле попут телевизора, ЦД или кувала за воду, што су некад радили, остављајући празан простор који многи нису успели да напуне алтернативним производима.

Картонски изрези скупих предмета као што су детерџенти, протеински прашкови и алкохолна пића попут џина такође се понекад користе за спречавање крађе у продавницама. Слике артикала стављају се на полице како би се означила доступност, а купци добили стварни производ на благајни.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - НЕРЕДИ У НЕМАЧКОЈ: Сукоб полиције и припадника "Антифе"

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)