"САМИТИ НИСУ ДОВОЉНИ" Грета Тунберг: Промена ће доћи када људи буду то захтевали

Танјуг

23. 10. 2021. у 23:35

АКТИВИСТКИЊА за климу Грета Тунберг рекла је да самит ЦОП26 неће довести до акције по питању климатских циљева, осим ако и јавност не затражи промене.

САМИТИ НИСУ ДОВОЉНИ Грета Тунберг: Промена ће доћи када људи буду то захтевали

Фото: Melissa Renwick/The Canadian Press via AP

Она је за Би-Би-Си рекла да јавност треба да "искорени систем".

- Промена ће доћи када људи буду захтевали промене, тако да не можемо очекивати да ће се све десити на конференцијама - рекла је она.

Самит ЦОП26 о клими одржава се у Глазгову и трајаће од 31. октобра до 12. новембра, и на њему ће учествовати око 200 земаља које траже решење за смањење емисије гасова стаклене баште, који изазивају глобално загревање.

Тунбергова, која је недавно покренула глобалну серију концерата који потенцирају климатске промене под назвом ''Клајмет лајв'', потврдила је да ће присуствовати на ЦОП26.

Она је такође оптужила политичаре да смишљају изговоре и поручила светским лидерима да "буду искрени".

- Будите искрени о томе где сте, како сте пропадали, како нас још увек изневеравате, уместо да покушавате да нађете решења, права решења која ће заправо негде водити, која би довела до суштинске промене - рекла је она.

- По мом мишљењу, успех би био да људи коначно почну да схватају хитност ситуације и схвате да се суочавамо са егзистенцијалном кризом и да ће нам бити потребне велике промене, да ћемо морати да искоренимо систем, јер ће тако доћи до промене - додала је.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: ТОРНАДО У НЕМАЧКОЈ: Порушени кровови кућа, невреме направило хаос

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)