МАТЕО САЛВИНИ НА УДАРУ: Ричард Гир доказ колико је поступак против мене неозбиљан

Танјуг

23. 10. 2021. у 21:42

У ПАЛЕРМУ је данас одржано рочиште на суђењу лидеру италијанске странке Лига Матеу Салвинију због оптужби за отмицу, јер је 2019. спречио пристајање спасилачког брода с мигрантима у италијанским водама.

МАТЕО САЛВИНИ НА УДАРУ: Ричард Гир доказ колико је поступак против мене неозбиљан

Фото: ЕПА

- Одбрана границе земље, безбедност, част и достојанство није само дужност министра већ и свих осталих. Суђење због тога што сам обављао своју дужност је надреално - рекао је Салвини, тадашњи министар унутрашњих послова.

Он је нагласио да је само вршио своју дужност и оценио да је судски поступак против њега крајње неозбиљан, јер ће сведочити и холивудски глумац Ричард Гир, преноси Ројтерс.

Суд је данас одобрио листу сведока међу којима ће бити некадашњи премијер Ðузепе Конте, други високи политичари, као и холивудски глумац Ричард Гир који је тада био у Италији и придружио се шпанској невладиној организацији "Проактива опен армс" која је помагала мигрантима.

- Реците ми сад колико може да буде озбиљно суђење на којем Ричард Гир долази из Холивуда да сведочи о томе колико сам ја лош - рекао је Матео Салвини.

Шпанска невладина организација тврди да ће Гир моћи да посведочи о условима на броду који је био 19 дана код острва Ламбедуза, пре него што је тужилаштво наложило евакуацију миграната.

Салвини је поновио да је само вршио своју дужност и навео да је шпански брод, који је одбио да оде у Шпанију, починио кривично дело.

- Ако Шпанија да своју заставу бродовима, а не успева да их контролише, онда је ту проблем - рекао је он.

Ако буде проглашен кривим Салвини би могао да буде осуђен на 15 година затвора, а пресуда би му донела и забрану обављања јавне функције.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: АНГЕЛИ МЕРКЕЛ ЗАЗВОНИО ТЕЛЕФОН НА САСТАНКУ СА ПУТИНОМ - Његова реакција ће вас одушевити

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)