КОГА ЈЕ НАТО БРАНИО ОД СРБА 1999? Пушков оштро Столтенбергу - Цео свет је видео како сте бомбардовали Београд

Новости онлајн

23. 10. 2021. у 12:13

ЧЛАН Савета федерације Русије, сенатор Алексеј Пушков сматра да су наивне изјаве генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга који је рекао да Русија не би требало да се плаши чланства Украјине у НАТО пошто је то „одбрамбени савез“.

КОГА ЈЕ НАТО БРАНИО ОД СРБА 1999? Пушков оштро Столтенбергу - Цео свет је видео како сте бомбардовали Београд

Фото: Архива ВН

Политичар је пре свега позвао да се престане са „причањем прича“ о одбрамбеном карактеру НАТО-а.

- Цео свет је видео како су Ваздухопловне снаге НАТО-а бомбардовале Београд у пролеће 1999. године. У центру града дуго су стајале зграде које су уништиле бомбе и ракете НАТО-а. Коју земљу-чланицу Алијансе је штитио НАТО од Срба? - написао је Пушков на Телеграму.

Такође је подсетио да је та иста „одбрамбена“ Алијаса у пролеће 2011. године започела ракетно-бомбашки рат против Либије који је довео до раскола у тој земљи и до социјалне катастрофе.

- Кога је од својих чланица 'бранила' Алијанса у том рату? - пита се поново руски сенатор.

Истовремено је додао да је 25 чланица НАТО-а на овај или онај начин подржало агресију САД и Велике Британије у Ираку, док сада Америка намерава да укључи Алијансу у своју стратегију против Кине.

Пушков је посаветовао земљама-чланицама организације да се плаше уласка Украјине у НАТО.

- Разлог је тај што ће Кијев на челу са садашњом агресивно-неодговорном влашћу учинити све да увуче НАТО у оружани сукоб са Русијом, чак и против воље других. Ето где се крије права претња за Европу и сам НАТО - закључује руски сенатор.

Раније је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио да нико осим Украјине и 30 земаља-чланица Алијансе нема право да решава питање о њеном чланству у НАТО.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ
 

БОНУС ВИДЕО:

ПАНИКА У АМЕРИЦИ: Трупе, дуге цеви, ванредно стање... Шта следи наредних дана?

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)