ПРВА ЦЕВ ЈЕ ВЕЋ НАПУЊЕНА ГАСОМ: Берлин тражи доказе да Северни ток 2 испуњава њихове захтеве

Танјуг

23. 10. 2021. у 07:35

НЕМАЧКИ енергетски регулатор саопштио је да очекује од швајцарске компаније Северни ток 2 да пружи уверавања да истоимени гасовод испуњава захтеве тог тела за сертификацију, тако што ће доставити ажуриране информације о тој инфраструктури.

ПРВА ЦЕВ ЈЕ ВЕЋ НАПУЊЕНА ГАСОМ: Берлин тражи доказе да Северни ток 2 испуњава њихове захтеве

Фото: Депоситпхотос

- У комуникацији смо са компанијом Северни ток 2 и очекујемо да ће бити достављени неопходни докази. У Бундеснецагентури пажљиво проверавамо усклађеност са регулаторним захтевима - наводи се у саопштењу регулатора, преноси Ројтерс..

Немачка енергетска агенција је такође навела да разматра захтев украјинске гасне компаније Нафтогаз и гасне компаније ГТСОУ за учешће у процесу сертификације Северног тока 2.

- Прва цев Северног тока 2 већ је напуњена гасом. Ако сутра немачки регулатор да дозволу за снабдевање, одмах наредног дана ће кренути испоруке, 17,5 милијарди кубних метара - рекао је Путин у обраћању у дебатном клубу Валдај, преноси Раша тудеј.

Подсетио је да ће овим гасоводом бити испоручивано укупно 55 милијарди кубних метара природног гаса годишње.

- С обзиром на то да ће несташица гаса на европском тржишту, према нашим прорачунима, износити 70 милијарди кубних метара, 55 милијарди кубних метара је добар обим - рекао је он.

Руски председник је такође напоменуо да су америчке и блискоисточне компаније смањиле испоруке гаса Европи 2021. године, док је руски Гаспром повећао испоруке земљама ван Заједнице независних држава за 8,7 посто, односно за 11 милијарди кубних метара.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

АНГЕЛИ МЕРКЕЛ ЗАЗВОНИО ТЕЛЕФОН НА САСТАНКУ СА ПУТИНОМ: Његова реакција ће вас одушевити

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)