ДОБИО ОТКАЗ ПА УСМРТИО ДВОЈЕ: Колега га убио како би спасио остале

Танјуг

23. 10. 2021. у 00:48

ЗАПОСЛЕНИ који је узвратио ватру на наоружаног нападача, који је пре тога убио две особе у силосу за жито у Небраски, вероватно је спречио више смртних случајева, саопштили су званичници ове америчке савезне државе данас.

ДОБИО ОТКАЗ ПА УСМРТИО ДВОЈЕ: Колега га убио како би спасио остале

Фото: Танјуг/АП

Запослени, који није именован, узео је оружје и упуцао Макса Хоскинсона (61), након што је овај у четвртак почео да пуца у "Агрекс" силосу у Супириору, Небраска, преноси АП.

Власти су саопштиле да је Хоскинсон отпуштен раније у четвртак и да се тог поподнева вратио са пиштољем и почео да пуца у канцеларијском делу фирме.

Жртве су идентификоване као Сандра Нелсон (60) и 53-годишњи Дарин Кепке, а трећа особа коју је погодио Хоскинсон, који је подлегао ранама у болници, је збринута и пуштена на кућно лечење.

Полиција је током конференције за новинаре рекла да власти не очекују подизање било какве оптужнице против запосленог који је упуцао Хоскинсона.

- У ствари, вероватно је да су радње запосленог спречиле много даљих губитака живота у овој трагедији - саопштио је званичник полиције.

Наведено је и да полиција још не може да коментарише да ли је Хоскинсон циљао жртве, које су све биле запослене у Агрексу, а речено је да је још неколико других запослених у компанији било на лицу места када се догодила пуцњава.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)