ТРАМПОВОМ СТРАТЕГУ ПРЕТИ ЗАТВОР: У Представничком дому проглашен кривим за непоштовање Конгреса

Д. Д. С.

22. 10. 2021. у 12:13

СТРАТЕГА и бившег саветника бившег републиканског председника САД Доналда Трампа Представнички дом прогласио је кривим за непоштовање америчког Конгреса, због одбијања да сарађује са истрагом упада присталица бившег председника на Капитол хил.

ТРАМПОВОМ СТРАТЕГУ ПРЕТИ ЗАТВОР: У Представничком дому проглашен кривим за непоштовање Конгреса

Фото: AP Photo / J. Scott Applewhite

Доњи дом Конгреса, у коме већину имају демократе, гласао је са 229 гласова "за" и 202 "против", а деветоро републиканаца се придружило демократама у препоруци да се против Бенона подигне кривична оптужница.

На потезу је сада секретар за правосуђе Мерик Гарланд који доноси кончану одлуку да ли ће се против Стива Бенона подићи оптужница. Бенон је одбио да се одазове на позиве комисије да сведочи и достави документа, позивајући се на Трампово инсистирање, које оспоравају неки правни експерти, да су његове комуникације заштићене правном доктрином названом извршна привилегија.

Одбор предвођен демократама, који истражује упад у Конгрес 6. јануара, нада се и да претња затвором, пошто непоштовање Конгреса носи казну до једне године затвора и новчану казну од 100.000 долара, може да подстакне на сарадњу 18 других Трампових помоћника и организатора митинга којима је такође уручен судски позив.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - ДРАМА У ВАШИНГТОНУ: Евакуисан Капитол због језиве претње

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)