ИЗРЕШЕТАО ЈЕ 17 ОСОБА: Убица из Паркленда признао кривицу за масакр - тог Дана заљубљених у школи је страдало 14 ученика (ВИДЕО)

Танјуг

21. 10. 2021. у 00:43

НИКОЛАС Круз, оптужен да је извршио масовно убиство у средњој школи у Паркленду на Флориди 2018. године, признао је кривицу за највећи масакр који се икада догодио у некој америчкој средњошколској установи, када је 17 особа убијено, а исто толико повређено.

ИЗРЕШЕТАО ЈЕ 17 ОСОБА: Убица из Паркленда признао кривицу за масакр - тог Дана заљубљених у школи је страдало 14 ученика (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

На претресу у среду, 23-годишњи Круз је признао кривицу по 17 тачака за убиство и 17 тачака за покушај убиства у средњој школи Марџори Стоунмен Даглас у Паркленду, за напад који је извршио на Дан заљубљених, 14. фебруара 2018, преноси Глас Америке.

Круз је био 19-годишњи ученик кад је избачен из те школе, са историјом проблема са менталним здрављем и понашањем, у време када је "хладно, срачунато и са предумишљајем" извршио убиство ученика, навела је у судским документима канцеларија државног тужиоца.

У пуцњави је убијено 14 ученика и троје чланова школског особља, а 17 је повређено.

Он је годину дана раније избачен из школе због више пута поновљеног насилничког понашања.

Пошто су тужиоци најавили да ће тражити смртну казну, због промене изјашњавања о кривици и његовог признања одговорности, могла би да се отвори фаза изрицања казне, а порота одлучи да ли Круз треба да буде осуђен на доживотну робију или смртну казну.

На Флориди порота одлучује да ли ће се изрећи смртна казна. Ако тужиоци не буду спремни да одустану од смртне казне због евентуалног договора са Крузом о признању кривице, порота ће одлучити о његовој судбини.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)