ПУТИН О ВЕЛИКОЈ ЕНЕРГЕТСКОЈ КРИЗИ: Брину ме последице, то се дешава против воље Русије

Новости онлине

20. 10. 2021. у 17:28

ОНО што се догађа на глобалном енергетском тржишту утиче и на нашу земљу, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку са члановима владе, истичући да Москва није заинтересована за бескрајан раст цена енергетских ресурса, укључујући и гас, али да се то дешава против њене воље.

ПУТИН О ВЕЛИКОЈ ЕНЕРГЕТСКОЈ КРИЗИ: Брину ме последице, то се дешава против воље Русије

Фото: Jacob Ford/Odessa American via AP, File/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Илустрација

Како каже, руске власти су забринуте због могућих последица кризе на енергетском тржишту у Европи.

- Оно што ме брине и, како разумем, оно што брине владу Русије су могуће последице кризе на енергетском тржишту, укључујући и мере за подршку становништву које су предложиле неке од наших колега у Европи - рекао је Путин у режиму видео-конференције, додајући да би те мере могле да доведу до многих проблема у различитим областима.

Ако дође до смањења потрошње, а таква ситуација на крају води до смањења потрошње, то ће утицати и на наше производне компаније, и на „Гаспром“, објаснио је Путин.

Упозорио је да су „све то ствари које су у великој мери направиле наше колеге, укључујући и у Европи, али да би и по нас могло да буде одређених последица“.

Путин је приметио да су смањење производње угља и нуклеарне енергије у неким земљама, водећим светским економијама, прилично тешка зима прошле године, као и недовољна производња енергије ветра довели до несташица и недовољног пумпања у подземна складишта гаса.

Истовремено, председник је нагласио да руска влада ради на бројним мерама за неутралисање негативних последица раста светских цена природног гаса.

Такође је замолио потпредседника владе Александра Новака да га извести каква је ситуација на главним тржиштима.

(Спутњик)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: НЕРЕДИ У НЕМАЧКОЈ: Сукоб полиције и припадника "Антифе"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)