МРАЧНА ТАЈНА ИЗ ПРОШЛОСТИ: Бил Гејтс у средишту нове афере

Novosti online

19. 10. 2021. у 00:21

ОСНИВАЧ „Мајкрософта“ Бил Гејтс нашао се у средишту нове афере.

МРАЧНА ТАЈНА ИЗ ПРОШЛОСТИ: Бил Гејтс у средишту нове афере

Фото: Принтскрин

Aмерички медији тврде да је слао „непристојне“ имејлове запосленој у својој компанији, на шта су му скренули пажњу други руководиоци у фирми и наложили му да престане то да ради.

Афера која је сада откривена наводно се догодила 2007. године, много пре него што је откривена друга афера, према којој је Гејтс био у љубавној вези са запосленом, после чега је напустио борд директора „Мајкрософта“, пише „Вол стрит џурнал“, а преноси „Њујорк пост“.

Гејтс се удварао запосленој, реаговала управа

Гејтс је наводно слао имејлове у којима се удварао запосленој, док је и сам био запослен у „Мајкрософту“, али је нејасно да ли је то учинио када је био на функцији шефа развоја софтвера, коју је преузео пошто је напустио место генералног директора, или када је већ постао председник управног одбора.

Оснивач „Мајкрософта“ наводно је запослену у тој компанији позивао да се виде ван радног времена и ван „Мајкрософтовог“ кампуса.

Други челници софтверског гиганта сазнали су за те имејлове 2008. и одржали састанак са њим због тога.

На том састанку су главни правни саветник фирме Бред Смит и шефица кадровског Лиза Брумел рекли Гејтсу да су имејлови неприкладни и наредили му да престане да их шаље, наводи амерички медиј.

Фото: ЕПА

Милијардер се сложио да је слање имејлова сарадници била лоша идеја и пристао је да их више не шаље, наводи „Вол стрит џурнал“ позивајући се на упућене изворе. Даљи поступак против Гејтса није вођен, јер није био у физичком контакту са сарадницом.

„Били флертујући, нису имали сексуалну конотацију“

Бриџит Арнолд, Гејтсова представница за медије, рекла је „Вол стрит џурналу“ да се ради о „лажним тврдњама, рециклираним гласинама из извора који немају директна сазнања, а у неким случајевима су и у сукобу интереса“. Портпарол „Мајкрософта“ Френк Шо навео је да запослена никада није поднела пријаву против Гејтса.

- Иако су били флертујући, нису имали сексуалну конотацију, али су оцењени неприкладним - рекао је Шо о имејловима.

Фото: AP Photo/Jacquelyn Martin

Гејтс у средишту афера

Подсетимо, током 2019. године амерички медији су објавили да је Гејтс био у вези са сарадницом, те да је борд директора „Мајкрософта“ обавештен о томе. Када су започели истрагу, Гејтс је напустио место у борду директора, а након извесног времена се развео и од супруге Мелинде, наводећи да је он „крив за развод“.

Гејтс је био умешан у још једну аферу о којој су извештавали амерички медији, да је био у блиским пријатељским везама са милионером Џефријем Епстајном, оптуженим за педофилију и подвођење малолетница. Такође, амерички медији су писали и да је Гејтс био склон удварању сарадницама у „Мајкрософту“.

Фото: New York State Sex Offender Registry via AP

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

 

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)