НАРЕЂЕНО МУ? Амбасадор Француске у Белорусији напустио земљу

Танјуг

18. 10. 2021. у 00:48

АМБАСАДОР Француске у Белорусији Никола де Лакост напустио је земљу, саопштио је портпарол француске амбасаде.

НАРЕЂЕНО МУ? Амбасадор Француске у Белорусији напустио земљу

Фото: Pixabay

- Да, амбасадор Лакост је отишао. Сутра следе сва саопштења - рекао је представник француске амбасаде у Минску, преноси ТАСС.

Он је додао да је амбасадор Француске предао копије својих акредитива министру спољних послова Белорусије Владимиру Макеију још у децембру 2020. године, међутим, све до сада их није предао председнику те земље Александру Лукашенку, преноси ТАСС.

Агенција Ројтерс преноси да је за Франс прес из амбасаде Француске у Минску речено да је Лакосту наређено да напусти Белорусију и да је он то учинио. Ројтерс додаје да засада нема информација о разлозима због којих је Лакост протеран из Белорусије, али преноси да су белоруски медији известили да је и Минск опозвао свог амбасадора из Француске Игора Фесенка.

Ројтерс такође наводи да је француска амбасада у Белорусији на свом сајту објавила да је Лакост у среду угостио представнике недавно забрањене невладине организације ''Гавари правду'', међу којима је био и један од оснивача те НВО Андреј Дмитријев, један од кандидата на спорним председничким изборима прошле године. Британска агенција наводи и да засада није била у могућности да добије било каква реаговања из министарстава спољних послова две земље, нити из амбасаде Француске у Белорусији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

МЕТА ЈЕ СРБИЈА! Вучић о притисцима на нашу земљу - Загреб, Приштина, део политичке Подгорице и Сарајева желе промену власти у нашој земљи

ЗАГРЕБ, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене власти у Србији, рекао је председник Србије Александар ВУчић у Хит Твиту.

28. 05. 2023. у 21:22

Коментари (0)

ТАЈНОВИТЕ СМРТИ ГЛУМАЦА: Били су близанци - један се утопио, за другог су везане језиве приче