КРАЈ "ПОРОБЉАВАЊУ ЖЕНА": Шпански премијер обећао да ће да забрани проституцију

Танјуг

17. 10. 2021. у 23:22

ПРЕМИЈЕР Шпаније Педро Санчез обавезао се данас да ће поново забранити проституцију у тој земљи.

КРАЈ ПОРОБЉАВАЊУ ЖЕНА: Шпански премијер обећао да ће да забрани проституцију

Илустрација

Обраћајући се својим присталицама на крају тродневног конгреса Социјалистичке партије у Валенсији, Санћез је нагласио да проституција "поробљава" жене.

У извештају ББЦ се подсећа да је проституција у Шпанији декриминализована 1995. године, а УН су 2016. године процениле да сексуална индустрија у тој земљи остварује приходе од 3,7 милијарди евра.

Истраживање из 2009. године је показало да је сваки трећи мушкарац у Шпанији у неком тренутку током живота платио за сексуалне услуге.

Медутим, други извештај објављен 2009. године сугерише да би та бројка могла бити и већа, док се у студији УН из 2011. године наводи да је Шпанија трећи највећи центар проституције у свету, иза Тајланда и Порторика.

Проституција у Шпанији тренутно није регулисана и нема казни за оне који својом вољом нуде сексуалне услуге све док се то не дешава у јавном простору, међутим, подвођење или посредовање између сексуалне раднице и потенцијалног клијента је незаконито.

Од декриминализације 1995. године ова индустрија је доживела процват и процењује да данас око 300.000 жена у Шпанији раде као проститутке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)