СНАЖАН ЗЕМЉОТРЕС ПОГОДИО БАЛИ: Три особе погинуле - седморо повређено

Срна

16. 10. 2021. у 09:28

ТРИ особе су изгубиле живот, а седам је повређено у земљотресу магнитуде 4,8 степени по Ригхтеру који је погодио индонежанско острво Бали, јавља АФП.

СНАЖАН ЗЕМЉОТРЕС ПОГОДИО БАЛИ: Три особе погинуле - седморо повређено

Фото: Принтскрин/ ЕМСЦ

Две особе су погинуле у клизишту које је активирано потресом у области Бангли, а једна особа је настрадала у лучком граду Карангасем, рекли су званичници.

Хипоцентар потреса био је на дубини од 10 километара, североисточно од града Банџар Ванасари.

Портпарол агенције за ванредне ситуације Абдул Мухари рекао је да се потрес снажно осјетио пет секунди и да су људи панично истрчали на улице.

Епицентар је био далеко од главног туристичког центра Балија који се полако отвара за међународне посјетиоце након блокаде узроковане пандемијом вируса корона.

Индонезија се често суочава са потресима због своје позиције на такозваном Прстену ватре, гђе се сударају тектонске плоче које се пружају од Јапана, преко југоисточне Азије и пацифичког базена.

У јануару је више од 100 људи погинуло, а хиљаде су постали бескућници у потресу снаге 6,2 степена по Рихтеру који је погодио острво Сулавези.

У потресу 7,5 степени и цунамију који је уседио прије три године на острву Палу погинуло је или нестало више од 4.300 људи, подсјећа АФП.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

ХАИТИ НА КОЛЕНИМА: У земљотресу погинуло 2.100 људи, десетине хиљада породица без кућа

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)